play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Ongewenste gasten

Als het weiland verderop ligt, is dat vervelend. Want dieven en andere kwaadwillende mensen kunnen hun slag slaan. Dat is niet helemaal te voorkomen, maar je kunt het ze wel zo lastig mogelijk maken.

– Laat je pony geen halster dragen als dat niet nodig is. Zo is hij moeilijker mee te nemen.
– Zorg dat de afrastering stevig is en dat er een goed slot op zit. En het hek moet niet uit zijn voegen kunnen worden getrokken, dus zet het diep en strak in de grond. Een hoog hek is ook een oplossing.
– Vraag de mensen in de buurt om een oogje in het zeil te houden. Je kunt ook een schema opstellen met je vrienden en vriendinnen voor controle. Dan gaat er elke dag iemand langs om te checken of alles in orde is.
– Zet een groot bord met daarop jouw telefoonnummer bij de ingang van het weiland zodat mensen kunnen bellen als ze iets verdachts zien.
– Verlichting schrikt ook af. Dus als je de mogelijkheid hebt, kun je bijvoorbeeld een lantaarnpaal plaatsen bij de ingang.
– Als laatste moet je altijd zorgen dat je goede, duidelijke foto’s hebt van je paarden of pony’s. Dan kun je bij diefstal aan de politie laten zien om welke pony’s het gaat. Als ze een litteken of andere kenmerken hebben, maak dat dan ook duidelijk. En zorg dat je de papieren van je paard goed bewaard.

Bij vermissing schakel je meteen de politie in.

ongewenste gasten

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny