play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Onkruidbestrijding

Je pony eet bijvoorbeeld geen brandnetel, dat is ook een onkruid. Wat hij ook niet graag lust, zijn distels en zuring. Als je niet oplet, staat je land binnen de kortste keren vol met dat soort onkruid. Dus ga dit te lijf!

Zorg dat de grasmat niet al te kort wordt afgegraasd, dan blijft het land dichtbegroeid en hebben onkruiden minder kans om ertussen te groeien. Een andere manier zijn geiten en schapen. Zij houden bepaalde kruiden bij door ze op te eten. Laat ze lekker grazen. Ze zijn dol op boterbloemen en weegbree. Maar brandnetel zullen ze laten staan.

Bij hardnekkige planten moet je zelf aan het werk. Neem een schep en steek deze net achter de steel van de plant in de grond. Duw de schep naar achteren en dan komt vanzelf de aarde omhoog. Pak de wortel van de plant beet en trek deze er langzaam uit. Zorg dat je handschoenen aanhebt, zodat je je niet bezeert aan stekels. Als je de schep dan weer laat zakken, kun je de aarde weer wat aantrappen. Zo maak je geen kuilen in het land. Laat de plant met wortel en al uitdrogen. Je pony eet de restjes verder wel op.

Een laatste redmiddel is het gebruik van gif, maar wees daar voorzichtig mee.

onkruidbestrijding

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny