play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Seizoenswisseling

Pony’s die buiten staan, krijgen te maken met het weer dat bij de seizoenen hoort. Zo zal een echte buitenpony in het najaar al een dikke vacht ontwikkelen om zich te beschermen tegen de kou, regen en wind. Als je veel rijdt, is dat wel eens lastig, omdat die dikke vacht bijna niet droog te krijgen is. Om te voorkomen dat je pony een dik wolletje op zijn bast krijgt, kun je hem vanaf september ‘s nachts een dek opleggen. Hierdoor denkt zijn lichaam dat de temperatuur minder koud is en zal het een minder dikke vacht aanmaken.

Gebruik hiervoor wel een deken die tegen een stootje kan. Het is ook heel belangrijk dat hij goed past. Een weidepony loopt veel meer dan een stalpony, dus zorg dat de deken genoeg schoudervrijheid geeft en dat hij niet zomaar scheefzakt. Je pony kan de deken immers niet zelf goed doen!

De deken moet ook waterdicht zijn. Zonder deken kan je pony wel wat regen hebben omdat het dan op de bovenlaag van de vacht blijft liggen en niet op de huid komt. Maar als er een natte deken op zijn rug ligt, raakt hij helemaal doorweekt en verkleumd.

Een weidepony heeft in de zomer veel zon op zijn vacht staan en dan kan hij soms wat verkleuren. Sommige mensen vinden dat lelijk en gebruiken daarom een zomerdeken. Dit kun je het best alleen doen als je pony naar een keuring moet en een donkere vacht heeft.

seizoenswisseling

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny