play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Watervoorziening

Ook als je pony op het land staat, moet je ervoor zorgen dat hij altijd water kan drinken. Daar kun je op verschillende manier voor zorgen.

Als er een sloot langs het weiland loopt, kun je daar gebruik van maken. Het is slim om een klein deel van de waterkant te gebruiken en de rest af te zetten. Anders raakt de oever helemaal vertrapt.

Als de oever te steil is om op te staan, kun je denken aan een weidepomp. Dan hang je een slang in de sloot met daaraan vast een pomp. De pony kan dan zelf tegen een nippel drukken als hij wil drinken. Dan wordt er automatisch water uit de sloot gepompt. Een andere oplossing is een waterbak met vlotter op zonne-energie. Deze pompt automatisch water op, maar het is wel iets duurder in de aanschaf.

Als je weiland vlak bij huis ligt, kun je ook een automatische drinkbak op het waterleidingnet aansluiten. In de winter moet je wel aftappen.

Het is iets lastiger als er geen water in de buurt is. Dan kun je een badkuip of andere trog gebruiken. Maar dan zul je moeten slepen met jerrycans bijvoorbeeld. Kijk wel iedere dag of het water nog schoon is en of het nog vers genoeg is. Het moet niet stinken en er kunnen soms vieze dingen in drijven. Als je niet steeds heen en weer wilt met bakken water, kun je een grote watertank neerzetten. Deze kun je bijvoorbeeld met een tractor laten vervoeren.

watervoorziening

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny