play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter
Overzicht Volgende

Robin gaat naar Amerika!

Robin van der Heijden is pas negen jaar en mag binnenkort in Amerika meedoen aan de wereldkampioenschappen Western rijden. Ze is de jongste deelnemer ooit, hoe cool is dat?! Robin doet mee aan 3 onderdelen. Het leukst vindt ze reining, een soort dressuur met oefeningen als spinnen (snel rondjes draaien om de achterhand) en de sliding stop (opeens halthouden vanuit een snelle galop) en het onderdeel cutting (veedrijven).

Er doen 180 jongeren mee uit maar liefst 15 landen. Robin rijdt al paard vanaf dat ze een half jaar oud is. Haar eigen paard heet EM Holy Joany. Die kan helaas niet mee, want dat wordt een tikje duur en het is ook een heeeeele lange reis. Er staan daar paarden ter beschikking en er wordt geloot wie op welk paard rijdt. Dat wordt nog spannend, want er doen kinderen mee tot en met 18 jaar!

De Penny redactie hoopt dat ze het superleuk heeft. Wens jij haar ook succes?!

Foto: Patty van der Heijden

Reacties (32)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper