play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Zomereczeem

Heb je wel eens opgelet hoe een pony trilt met zijn vel als er een vlieg op hem zit? Dan weet je hoe gevoelig een ponyvelletje is. Best wel veel pony’s hebben een iets te gevoelige huid. Ze kunnen problemen krijgen. Een van die problemen is zomereczeem. Deze huidziekte heet zo omdat het voorkomt in warme seizoenen als er veel muggen zijn. Deze muggen steken de pony en op de plek waar hij steekt, spuit hij een gif in. Een pony die zomereczeem heeft, krijgt een allergische reactie van de huid op de plaats van de prik. Het gevolg is een grote, jeukende, rode plek. De pony zal gaan schuren en daardoor komen er allemaal korstjes op de plekken waar hij bij kan.

De oplossing is niet makkelijk. Je moet in ieder geval zorgen dat de pony niet buiten staat als er heel veel muggen zijn. Dit is vooral in de ochtend- en avondschemering en het is het ergst op zandgronden. Verder bescherm je hem met anti-insectenmiddelen en bijvoorbeeld een vliegendeken.

zomereczeem

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper