play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Bandages

Bandages zijn simpel gezegd een soort lange wikkels van stof die je om de benen van een paard rolt.

-Ze worden gebruikt om steun te geven in een training of als een paard op stal staat.
-Ze worden ook gebruikt om de benen te beschermen tijdens transport.

Er zijn verschillende soorten bandages:
– Werkbandages: deze zijn er in meerdere diktes en ze worden met en zonder onderleglappen gebruikt.
– Reisbandages: deze zijn iets dikker en worden met onderleglap gebruikt.
– Stalbandages: deze zijn ook ietsje dikker.
Het materiaal is meestal wol, katoen of fleece. Ze zijn in alle kleuren te krijgen, dus je kunt je paard helemaal in jouw stijl aankleden.

De lengte van bandages verschilt. Je hebt ze van drie, maar ook van vier meter. Voor de voorbenen van een paard gebruik je vaak bandages van drie meter. En voor de achterbenen kun je vier meter gebruiken. Dit hangt wel af van de dikte van het been en de lengte van het pijpbeen.

Als je een bandage aanbrengt, werk je altijd van boven naar beneden. Begin net onder het spronggewricht of de voorknie en wikkel dan naar beneden. Let wel op dat je alle slagen even groot maakt en dat het niet te los zit. Maar ook niet te strak, want dat kan blessures veroorzaken. Kijk daarnaast uit dat er geen ribbels of vouwtjes in komen. want dat voelt niet lekker aan voor je paard. Vastmaken doe je altijd aan de buitenkant van het been. Dit doe je voor de veiligheid met tape of een speciale bandagesluiting.
Vraag een ervaren persoon om het bandageren voor te doen als je niet precies weet hoe het moet.

bandages

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny