play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Speed up

Druk zacht met je drie middelste vingers. Begin zacht, dan ietsje meer tot je de huid indrukt. En dan weer heel rustig druk verminderen. Als jij of je pony drukken niet fijn vindt, kun je ook zachtjes wrijven.

Ieder paard zit anders in elkaar. De aanraakpunten kunnen dus per paard een beetje verschillen. Soms kun je een plekje ook voelen. Dan staan de haren een beetje anders, is het warmer of kouder, iets boller of holler dan de rest van de omgeving.

Kan jouw pony wel wat energie gebruiken? Dat regel je zo!

1. Probeer te voelen waar de achterste ribben lopen. Volg deze omhoog. Waar ze de ruggengraat raken, daar moet je zijn.
2. Als je met je handen naast de staart van het paard over zijn bil glijdt, voel je een uitstekend deel. Dat is de zitbeenknobbel.
3. Het volgende punt vind je tussen de voorbenen van je paard. Precies in het midden van de benen.
4. In het holletje boven de hoef, daar vind je dit punt.
5. Aan de binnenkant van het achterbeen. Leg je hand boven de hak en ga dan een duimlengte naar binnen. Dan heb je de juiste plaats.

speed-up

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny