play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Deken

Of het nu een zweetdeken, een vliegendeken of een regendeken is, je pony zal heel vaak een dek op zijn rug krijgen. Hij moet hieraan wennen. Een paard is een vluchtdier en zal dus wanneer hij iets vreemds op zijn rug voelt, automatisch de benen willen nemen. Logisch, want het zou een leeuw of tijger kunnen zijn die hem wil verslinden.

Ga daarom voorzichtig te werk als je je jonge pony wilt laten wennen aan het dragen van een deken. Zet hem netjes vast met een veiligheidsknoop en laat hem bijvoorbeeld even ruiken aan de stof. Vouw de deken dubbel van achteren naar voren. Leg de gehalveerde deken voorzichtig wat voor de schoft op de pony en trek hem iets naar achteren. Vouw nu de bovenste helft naar achteren over de rug van je pony heen.

Door de deken eerst dubbel te vouwen, hoef je niet ineens een flapperende deken over je pony heen te gooien. Als je een nerveuze pony hebt, laat dan iemand hem afleiden door hem zachtjes te aaien.

Zet je pony nooit meteen in de wei of in de bak als hij voor het eerst een deken op heeft. Laat hem in de veilige omgeving van de box eraan wennen. Veulentjes kun je ook op het dragen van een deken voorbereiden door eens een jas of handdoek over de rug te leggen.

deken

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper