play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Een stapje verder

Na een tijdje zal je pony zonder begeleider op de volte gelongeerd kunnen worden in stap. Hij blijft niet meer staan zonder dat jij het wilt en snapt dat hij niet naar binnen mag komen.

Tijd om met de draf of zelfs de galop te beginnen. Als je een stemcommando geeft om een paard sneller te laten gaan, laat je stem dan hoog en vrolijk klinken. Gaat je pony juist te vlug, praat dan langzamer en op lage toon.

Wees vanaf het eerste begin duidelijk. Laat je pony meteen reageren op je commando’s als hij ze eenmaal begrijpt. In draf zal je pony het nog niet zo moeilijk hebben, maar in galop maken veel jonge paarden snelheid omdat ze anders hun evenwicht niet kunnen bewaren.

Zolang het niet ontaardt in keihard rondracen, moet je daar geen probleem van maken. Je wilt immers dat je pony ook later vrolijk voorwaarts gaat.

Straf om diezelfde reden ook een enkele bok niet meteen af met een klap of ruk. Jonge paarden zijn nu eenmaal wat joliger dan volwassen dieren. Laat met je stem weten dat je het er niet mee eens bent. Je kunt verwachten dat een paard dat een poos op stal heeft gestaan, eerst nog wat fris is. Blijft hij echter bokken, neem de longe dan korter en zorg dat hij weer in draf overgaat.

een stapje verder

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper