play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Geleiden

Een paard is heel erg sterk, maar hij gebruikt zijn kracht meestal niet tegen mensen. Gelukkig maar, want anders zou hij nooit netjes aan een halster naast je lopen!

Leer je veulentje spelenderwijs met je mee te lopen, bijvoorbeeld als je hem samen met zijn moeder naar de wei brengt. Ga naast de linkerschouder staan. Neem het touw in je rechterhand en het uiteinde ervan in je linkerhand. Zeg duidelijk ‘stap’ en begin te lopen. Laat iemand met de moeder voor hem uit lopen. Zeg ‘halt’ en laat het veulen stilstaan (en de moeder natuurlijk ook). Het leren van deze commando’s aan een veulen komt zeker van pas als hij ouder is.

Ga nooit aan het halster trekken als een veulen zich schrap zet en niet vooruit wil. Dit werkt alleen maar averechts. Laat iemand achter het dier staan en hem een tikje op zijn achterste geven als jij ‘stap’ zegt. Pas wel op voor zijn losse benen. En: beloon het jonge dier als het goed gaat.

geleiden

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper