play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Halster

Een veulen van een of twee dagen oud mag best al een keertje een halster om. Gebruik een halster dat soepel is. Er zijn speciale veulenhalsters te koop. Als een veulen iets eng vindt, zal hij naar achteren lopen. Houd daar rekening mee. Plaats hem met zijn billen in een hoek en zorg dat de moeder niet te ver van hem af komt te staan. Leg voorzichtig je rechterhand om zijn hals en schuif met je linkerhand het halstertje om. Maak het halster goed op maat en laat het aansluiten. Anders kan hij er met een achterbeen in vast komen te zitten.

Het halster mag best een uurtje gedragen worden, maar blijf wel in de buurt. Daarna haal je het er voorzichtig af. Zet het veulentje met de achterhand weer ergens tegenaan voor je het halster af doet. Ook in de wei altijd het halster afdoen.

halster

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper