play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Bodembedekking

De meeste mensen gebruiken stro om de bodem te bedekken. Vaak is dat tarwestro. Stro is goedkoop, een mesthandelaar kan het op komen halen en je pony heeft wat te knabbelen. Let wel even op het stro als je wilt gaan opstrooien. Het moet stof- en schimmelvrij zijn en het moet niet stinken.

Heb jij een pony met ademhalingsproblemen? Zet hem dan niet op stro, maar laat hem op zaagsel of houtkrullen staan. Dit wordt verpakt in rechthoekige plastic balen. Dan kan er geen stof bij komen. Gebruik geen zaagsel van hardhout. Dat is niet goed voor de hoeven en het verteert niet op de mesthoop.

Mesthandelaren willen niet altijd zaagselafval ophalen, maar je kunt het ook op je eigen mesthoop laten verteren en als meststof gebruiken.

Wat ook goed is voor stofgevoelige paarden zijn papiersnippers op de grond. Daarnaast zijn hennepstro en vlasstro ook heel geschikt voor hen en die nemen ook nog eens veel vocht op, waardoor je stal langer schoon blijft. Dat is handig!

bodembedekking

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper