play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Verveling

Als je pony zich verveelt, wordt hij humeurig en gaat hij met zijn oren in zijn nek staan. Of hij wordt erg opdringerig. In het ergste geval ontstaan er stalondeugden en daar ben je niet blij mee. Voorkom dat je pony zich verveelt, door te zorgen dat hij iets te doen heeft.

Voer het hooi in een hooinet met kleine mazen, dan moet je pony moeite doen om het eruit te krijgen en duurt dat langer. Als jouw net wat grotere gaten heeft, kun je ook twee netten over elkaar heen doen. Ook kun je een bal in het net stoppen. Daar kan hij dan mee spelen. Maar er zijn ook speelappels te koop. Dat zijn ook ballen, maar dan in de vorm van een appel en vaak ook nog met een appelgeur. Erg leuk!

Gooi ook eens wat takken van wilgenhout in de box. Daar kan je pony lekker op knagen.

Je kunt ook wat veranderen in de manier van voeren. Het is slim om meerdere keren per dag kleine porties voer te geven. Dan is je paard daar vaker op een dag mee bezig en heeft hij weer iets te doen.

Afleiding kan ook in de vorm van gezelschap, een spelende radio of iets om naar te kijken. Zo is het veel leuker voor je pony als zijn box aan een kant staat waar iets gebeurt. Bijvoorbeeld aan de wegkant, langs de bak of bij de poetsplaats. Als het niet mogelijk is om andere paarden bij je paard in de buurt te zetten, denk dan eens aan een geit of een schaap. Zelfs een poes die in de box slaapt of rondscharrelende kippen kunnen al lekker afleiden. En je krijgt een gezellige beestenboel!

verveling

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper