play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Grassoorten

Je zou het misschien niet denken, maar er zijn heel veel soorten gras. En je paard vindt dat gras lekker, maar ook alle kruiden die er staan.

Een goede grasmat voor paarden bestaat uit:
– Ondergrassen, zoals timotheegras, kropaar en zachte dravik.
– Bovengrassen, zoals Engels raaigras, veldbeemdgras en klaverachtigen als rode, witte en rolklaver.

Daarnaast is het voor de afwisseling erg lekker om wat kruiden in de wei te hebben. En het is ook nog gezond voor paarden. Er zijn een heleboel verschillende kruiden. Van duizendblad en paardenbloem tot fluitenkruid en akkerdistel. Een goede verdeling in het weiland is 60% gras, 20% klaver en 20% kruiden. Het is belangrijk dat er niet één bepaald kruid de overhand krijgt, want dan kan deze de andere kruiden en grassen verdringen.

Bij het zaaien van kruiden en gras kun je het beste een deskundige raadplegen. Want het is heel lastig om de juiste zaadjes bij elkaar te zetten.

grassoorten

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny