play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Schuilplaats

Om je pony te beschermen tegen extreem weer, is het belangrijk om een schuilplaats voor hem te maken. Als hij alleen in de zomer buiten staat, is een rij bomen of struiken ook al prima. Dat geeft een beetje beschutting bij de ergste regen en zorgt voor schaduw. Als je pony het hele jaar buiten staat, is het anders. Dan krijgt hij met hele andere weersomstandigheden te kampen.

Een goede schuilstal heeft een grote opening, zodat een pony er met gemak doorheen kan. Je kunt een kant helemaal open laten of voor een grote doorgang kiezen. Let even goed op waar de meeste wind vandaan komt en zorg dat je aan die kant een dichte wand plaatst. Dat is vaak het westen. Zorg ook dat het dak van de schuilplaats goed waterdicht is. Dan kan het niet lekken en staat je pony lekker droog.

Om de boel goed schoon te houden, is het handig als je een harde ondergrond hebt. Die kun je met tegels of klinkers maken. Je kunt die ook weer makkelijk weghalen als je het anders wilt doen.

Een zoutblok kun je het beste in de schuilplaats hangen. Dan lost het niet op door de regen.

Met hooi voeren moet je zorgen dat je altijd een stapeltje meer geeft dan dat er pony’s zijn. Dan voorkom je ruzie. Je kunt het hooi op de grond voeren, maar ook ophangen in een hooinet. Dan wordt het niet zo vies en nat.

Vergeet niet dat pony’s dol zijn op knagen. Dus zorg dat je alle randjes afdekt met strips van aluminium. Behandel het hout met impregneermiddel of leid er een stroomdraadje langs. Je kunt de pony’s afleiden door een hooinet te gebruiken met kleine gaatjes. Op die manier moeten ze meer moeite doen om bij hun eten te komen en zijn ze langer bezig.

schuilplaats

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny