play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter Paardenpraat logo youtube

Fun / Bieb / Verzorging / Weide / Slepen en rollen van het land

Slepen en rollen van het land

Met name als de ondergrond zacht is, kan er schade aan je weiland ontstaan als je pony lekker heen en weer rent. Het weiland kan ook rare bobbels krijgen door een ander beestje, de mol. Hij graaft allemaal gangen onder de grond, en de aarde die hij weggraaft, duwt hij voor zich uit. Uiteindelijk graaft hij naar boven en dan is daar de bekende molshoop.

Je kunt je landje weer mooi glad krijgen door er in het voorjaar of het najaar met een zware gladde rol overheen te gaan. Zo’n rol hangt achter een tractor en walst alles plat. Misschien ken je een aardige boer in de buurt die dat voor jou wil doen, en anders moet je dit door een loonwerker laten doen.

Slepen is een andere manier om je land plat te krijgen. Als het stuk land niet te groot is, kun je dit zelf doen. Daarvoor gebruik je een weidesleep die achter je pony past. Slepen wordt ook vaak gedaan om mest te verspreiden over een weiland. Zorg wel dat het droog en warm weer is, zodat de wormlarven en -eitjes doodgaan die in de mest zitten.

Als je heel veel molshopen hebt, kan je de grasmat beter laten rollen. Maar bij een paar molshopen is het ook wel zelf recht te slepen.

slepen en rollen

Mis geen enkele Penny aanbieding!

Volg Penny