play whatsapp close repeat chevron-left chevron-right share-alt icon-star-inactive icon-down img-polaroid social-instagram icon-star icon-reply icon-report icon-ribbon icon-cookies logo-footer emoji-cry icon-check icon-date icon-comment icon-frame icon-heart icon-horse icon-like icon-login icon-mail icon-phone icon-play icon-report2 icon-search icon-tv social-facebook social-pinterest social-snapchat social-twitter
Overzicht Volgende

Kriebels!

Iedereen weet wel dat paarden en pony’s in de zomer last kunnen krijgen van vliegen. Soms kan dat zo erg zijn dat ze ontstoken ogen krijgen. Meestal helpt het dan om ze een vliegenmasker te geven.
De ogen kan je voorzichtig schoonmaken met wat gekookt water (dat natuurlijk afgekoeld is).
Soms echter kan dit in deze periode ook komen door zogenaamde processierupsen. Deze rupsen wonen vooral in eikenbomen in de maanden mei, juni en juli. Door de haartjes op het lichaam van deze diertjes kunnen paarden maar ook mensen irritaties van huid of ogen krijgen. De overheid doet er gelukkig alles aan om deze rupsen te bestrijden zodat het geen plaag wordt.
Als oogklachten niet overgaan, is altijd verstandig om de dierenarts er bij te halen. Vaak schrijft deze een zalfje voor.

Vind jij rupsen griezelig?

Van de Penny redactie

Reacties (27)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen

Volg Penny

Party popper
Party popper
Party popper